Albert og Aito deltog i Give prøven. Albert sled og sled hele dagen for at finde en fugl, men desværre lykkedes det ikke, og det var hele holdet der sled i det uden meget held. Så Albert måtte nøjes med en god kritik og ingen præmiering.

Jeg havde bestemt, at jeg ville følge den ene hund om formiddagen og den anden om eftermiddagen. Det blev Albert om formiddagen, men da jeg ringede hen ved middagstid for at høre om Aitos hold var ved at skulle holde frokost (jeg havde i forvejen fået adressen på hvor der skulle holdes frokost), fik jeg at vide, at aito var færdigbedømt og ikke skulle ud om eftermiddagen. Øv øv tænkte jeg – så kommer jeg ikke til at se Aito på marken. Så jeg fortsatte med at kigge på Alberts hold.

Men det gjorde jeg alligevel – for årsagen til at Aito ikke skulle ud om eftermiddagen, var at han havde haft en flot situation på en gammel fasankok og havde været ude i slip 2, så alt i orden til 1.præmie 🙂 Og ikke nok med det, Aito var den eneste unghund der havde 1.præmie på holdet, og overgik dermed til matchning.

Heldigvis nåede vi frem til matchningen (den skulle være kl 16, men da gik vi endnu midt ude i en mose for at finde fugle til Alberts hold). 3 unge hanner skulle kæmpe om titlen og vandrepokalen til ‘bedste unge han’. De 2 andre lagde ud mod hinanden, og så var det Aito’s tur. Og han gik rigtig godt, rigtig god stil, med højt ført hoved. Og farten var stor, formatet bedre end de to andre. Alle 3 hunde gik mod hinanden, og flere kom hen til Morten bagefter og sagde tillyke, meeeeen det var ikke dommernes mening, så det var ikke Aito der blev bedste unge han.

Alligevel STORT STORT tillykke til Aito og Morten, en 1.præmie og med til matchning – det er bare FLOT.