Kære “gamle” familie !

Jeg er nu faldet godt til i Sverige, og som Birte Johansen ( min mor hedder også Birte ) skrev så gik min tur herover fint, jeg sov hele vejen ( næsten ).

Da jeg kom herop var der så mange nye ting som jeg ikke havde set før, blandt andet så har de meget høje træer og dem har de mange af ! – det er mægtig sjovt for så kan jeg gemme mig. Jeg har også fået en ny storebror og han hedder Milan og han er en Flatcoatede Retriever, vi har det rigtig sjovt sammen. Han vil gerne lege med mig, med kun når vi er ude, når vi er inde så han en være mor’s dreng.

Jeg har også fået et nyt navn, så nu kommer jeg når de kalder Zola. Min nye mor syndes at jeg er dålig til at lære mig at jeg ikke må tisse og gøre nr. 2 inde, men hun skulle bare vide hvor koldt det er når man er lille hvalp og det er 17 minus grader. Min far har købt mig en jakke som jeg gerne vil havde på når jeg er i hundegården, der har jeg også en fin varmelampe og dejlig halm, så der er skønt at være.

Jeg er heller ikke så dygtig til at sove alene, jeg sover bedst hvis jeg ligger hos min mor eller far, det er så hyggeligt !!!

Men det jeg er god til er, at sætte mig ned inden jeg får min mad også bliver jeg siddene mens jeg spiser ( man er vel kultiveret ).

Jeg ved også at jeg skal sidde roligt når min familie åbner døren ( dørene går udad i Sverige ), og at jeg ikke må gå med ud på vejen, når de skal hendte post eller de går ud med skralle posen, så sætte jeg mig i indkørslen og venter til de kommer tilbage. Jeg har lært mig alle deres ture i skoven, men hvis de syndes at jeg er for hurtig, for det er jeg – så snyder de mig og går den anden vej, så bliver jeg jo nødtil at finde dem og det går fint, da de siger at jeg har en god næse og jeg kan jo godt lide at gå spor. Jeg har næsten også lært mig at jeg ikke må hoppe op og at jeg ikke må bide når jeg bliver glad, de bliver så glade når jeg gør som de siger.
De har fået sne, hvilket jeg har lidt svært ved ikke at skulle spise. Men jeg kan godt lide at sætte næsen ned i sneen for så får jeg hvid næse tip, så grine de ad mig hvilket gør mig helt fjollet, så springe jeg rundt hvilket de kalder en “hjerneblødning”, de er ikke rigtig kloge !!

Jeg har også været med min mor på arbejdet, og de taler et mærkligt sprog der, så sad jeg på hendes arm med hovedet på skrå og så ud som om jeg kunne forstå alt, de skulle bare vide hvad jeg tænkte. Men alle syndes at jeg var mægtig sød og fin.

I lørdags var vi ude at køre en lang tur, vi kørte til Göteborg, for at se min heste-storebror ( og han er meget stor ). Han skulle løbe et trav løb, det gik ikke så godt med det var sjovt at se noget andet. Jeg gik på asfalt for første gang, det kunne jeg ikke lide, så jeg lyftede mine poter så højt det gik, med det hjalp ikke. Jeg går rigtig fint i snor, bare jeg får bestemme farten.

Vi har fået så meget sne at min mave slæber i sneen, men den er også blevet tyk. Jeg vejer 10 kg og er blevet 38 cm lang ( de målte mig pga. at de skulle købe en jakke ), så min mor vil meget gerne at jeg snart lære mig at gå ned ad trapper. Jeg er mægtig god til at gå op på 1. sal, og der vil jeg allerhelst være ( for så hoppe jeg op i sofaen og hygger ), men jeg kan ikke komme ned fra 1. sal, så siger jeg piv også kommer der gerne en der kan bære mig ned. Min mor og far kan ikke forstå at jeg bare har været der i næsten 4 uger, de følger som om jeg har været her altid.
Nu vil jeg gerne ønske alle en rigtig god jul og godt nytår, og jeg håber at se jer igen.

Kærlig hilsen Zola ( Arro )

PS skulle også hilse fra min familie.